Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ruim 280 feestjes in de natuur dit weekeinde

23-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boom2_01.jpg
Nederland doet dit weekeinde voor het eerst mee aan het Fête de la Nature, een van oorsprong Frans evenement. In Frankrijk is het al heel lang traditie dat mensen in het laatste weekend van mei de natuur in gaan. Het feest wordt ook in Zwitserland en Portugal gevierd. In Nederland zijn nu op meer dan 280 plekken activiteiten georganiseerd.
Contact
Het Nederlandse Fête is een initiatief van een milieuorganisatie, drie dierenbeschermingsorganisaties, het Nationaal Groenfonds en het Natuurcollege, waarbij prinses Irene is betrokken. De organisatoren willen mensen op ,,een feestelijke en verrassende manier'' in contact brengen met de natuur.
Omdat er al genoeg georganiseerde wandelingen en fietstochten zijn, biedt het Fête de la Nature vooral veel opmerkelijke activiteiten zoals wildpainting, zingen op de hei, een workshop stadsjutten en op blote voeten door kruiden lopen. Op de internetpagina fetedelanature.nl staat elke bijeenkomst beschreven. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!