Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ruim 1400 restaurants op Kassa’s Waterkaart

30-09-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
kraanwater-930
Met de hulp van het publiek groeit het aantal restaurants op Kassa’s Waterkaart gestaag. Inmiddels is van 1444 restaurants duidelijk of de klant er naast een maaltijd plus een drankje gratis kraanwater wordt geschonken.
Uit een enquête blijkt dat gratis kraanwater een thema is dat leeft onder het publiek van Kassa. 95 procent vindt dat restaurants altijd kraanwater zouden moeten schenken en 85 procent vindt dat gratis zou moeten zijn. De belangrijkste redenen die het Kassapubliek noemt waarom ze kraanwater in restaurants willen zijn gastvrijheid, het milieu en de prijs van bron- of mineraalwater. De enquête is ruim 11.500 keer ingevuld.
Tekst gaat verder onder de grafiek.

Milieu-aspect
Hoogleraar Jan Peter van der Hoek van de Universiteit Delft en Waterbedrijf Waternet zegt dat het milieu-effect van bron- of mineraalwater 30 tot 1000 keer groter is dan dat van kraanwater. Dat komt doordat het water in flessen moet worden gestopt en daarna naar horecazaken moet worden gebracht. En hoe groter de afstand waarover het water moet worden vervoerd, hoe groter de impact op het milieu. Zo wijst Van der Hoek naar Italië, waar volgens hem via de weg diverse soorten bronwater vandaan komen.
KHN: Keuze aan restaurants
Ondanks dat 85% in de enquête aangeeft dat kraanwater gratis zou moeten zijn, ziet Koninklijke Horeca Nederland (KHN) niets in het verplichten van het schenken van gratis kraanwater naast een maaltijd plus een drankje. KHN vindt dat restaurants zelf de afweging moeten kunnen maken of het kosteloos schenken van kraanwater in hun concept past.
Restaurant opgeven voor Kassa’s Waterkaart
Met de hulp van het publiek komen er steeds meer restaurants op Kassa’s Waterkaart. Bent u uit eten geweest, controleer dan even op Kassa’s Waterkaart of het restaurant al op de kaart staat. Zo niet, geef dan met het formulier aan of er gratis kraanwater geschonken wordt. Kassa’s Waterkaart en het formulier zijn hier te vinden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!