Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ruim 1,2 miljoen mensen met huidaandoening

12-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
huid_02.jpg
Meer dan 1,2 miljoen Nederlanders hebben een chronische huidaandoening. Ruim 830.000 mensen (5 procent van de bevolking) hebben last van eczeem, nog eens meer dan 400.000 (2,4 procent) hebben psoriasis. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Geen verklaring
Het aantal mensen met zo'n huidaandoening ligt nu iets hoger dan tien jaar geleden. Toen zei 4,4 procent te kampen met eczeem en 1,7 procent met psoriasis. Het CBS heeft geen verklaring voor de stijging. ,,Het kan zijn dat mensen zich er nu meer van bewust zijn dan tien jaar geleden, maar ook dat het gewoon vaker voorkomt", zegt een woordvoerster.
Psoriasis
Psoriasis is een chronische huidontsteking waarbij plaatselijk te veel en te snel nieuwe huidcellen worden aangemaakt. De aandoening leidt tot jeukende, rode, schilferende plekken. Psoriasis komt met name voor bij mensen van middelbare leeftijd en meer bij mannen dan bij vrouwen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!