Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rugpatiënten lijden veel pijn door sluiting praktijken chiropractoren

07-01-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
fysiotherapie thuiswerken rugpijn 1127

Steeds meer patiënten van chiropractoren smeken om toch behandeld te kunnen worden, ondanks dat praktijken al een aantal weken gesloten zijn door de lockdown. Door gebrek aan behandeling leiden patiënten met rug- en nekklachten soms ondraaglijke pijn en kunnen ze niet of nauwelijks functioneren. Dat stelt de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA).

Volgens de NCA hebben in Nederland zo'n twee miljoen mensen last van nek- of rugpijn, die door een chiropractor behandeld kan worden. Patiënten geven aan dat het gebrek aan de voor hun essentiële zorg leidt tot onhoudbaar pijnlijke situaties en dat voor hun nu de juiste zorg wordt onthouden.

Thuiswerken verergert rug- en nekklachten

De afgelopen maanden heeft het probleem zich door het vele thuiswerken, het gebrek aan beweging en de extra werkdruk op specifieke beroepsgroepen, zoals zorgmedewerkers, verergerd. Zo hebben onder andere verpleegkundigen en medisch specialisten de behandeling van een chiropractor nodig om pijn te verlichten en te kunnen blijven functioneren in hun cruciale functies.

Beperkte alternatieven op chiropractor

Gitte Tønner, MSc, voorzitter van de NCA, stelt dat de schrijnende verhalen van patiënten op dit moment duidelijk maken hoe belangrijk de zorg vanuit een chiropractor is. Er zijn volgens haar beperkte alternatieven, en als er alternatieven zijn, dan zijn deze heftig. Denk aan zware medicijnen of belastende operaties. Dit is zowel voor de patiënt als voor de toch al overbelaste zorg geen goed alternatief. De NCA doet daarom een beroep op de politiek, zodat het deze cruciale zorg snel weer kan leveren.

Bron: Nederlandse Chiropractoren Associatie, ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!