Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rover positief over invoering ov-chipkaart

26-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3139630.jpg
Reizersvereniging Rover vindt dat de invoering van de ov-chipkaart in de Amsterdamse metro donderdag goed verloopt. Dat zei een woordvoerder. ,,Ik heb eigenlijk moeten constateren dat het best wel liep. Ik heb geen echte problemen gezien.''
Volgens de zegsman komt dat onder meer doordat het openbaarvervoerbedrijf GVB veel medewerkers heeft ingezet die reizigers op de stations uitleg geven.,,Het heeft ook te maken met alle begeleiding. Er zijn een paar honderd mensen ingezet. Je wordt met het grootste gemak door de poortjes geleid.''
De woordvoerder had alleen kritiek op de stations waar reizigers zowel de trein als de metro kunnen pakken. Daar zijn zoveel in- en uitcheckpunten dat mensen in de war raken. Passagiers die op station Amstel bijvoorbeeld willen overstappen van de metro op de trein, moeten hun chipkaart op het perron langs een paal halen. Willen ze het station uit, dan moeten ze die palen juist negeren en bij de poortjes in de hal uitchecken.
,,Er staan wel mooie paaltjes met teksten, maar die gaat niet iedereen lezen'', aldus de zegsman. ,,Dat blijven vervelende dingen.'' Volgens hem doet dit probleem zich overigens ook in andere steden voor.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!