Kassa

Rotterdamse vishandel wint AD-Haringtest

21-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
haringen vis 930
De Rotterdamse vishandel Ruud den Haan heeft de Nationale Haringtest van het AD gewonnen. ,,Hier kun je alleen maar van dromen," zegt Christian den Haan vrijdag in de krant. De afgelopen jaren scoorde de winkel van de gebroeders Den Haan al steeds minstens een 9 in de jaarlijkse keuring. Deze keer kregen de haringen een 10 van de testers.
Vierde generatie
De tweelingbroers Robert en Christian zijn al de vierde generatie die in de vishandel zit. Als in 2000 hun vader Ruud plotseling overlijdt, geven zij beiden hun studie op om de zaak te runnen. Op een korte onderbreking in 2006 na zijn zij sindsdien fulltime tussen winkel en visafslag te vinden, met hun derde zakenpartner Seth van Dienst.
Eindcijfer
De kwaliteit van de geteste haringen was dit jaar hoog, met een eindcijfer van 8 of hoger voor maar liefst 48 van de 148 bezochte verkooppunten. Daar staat tegenover dat 31 haringverkopers niet verder kwamen dan een score van 2,5 of lager. Zaterdag publiceert het AD de volledige lijst. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

tenormin
tenormin22 jul. 2017 - 19:33

Ik weet het niet hoor, al die testen van het AD. Als ik 'mijn' haring eet van mijn visboer: sta te smullen. Als ik elders een haring koop: ook dat is meestal heerlijk. Geloof niet zo in slechte haring. Dat zal dan aan de visboer liggen zonder liefde voor zijn vak.

manwijf
manwijf22 jul. 2017 - 11:02

Zoveel verschil zal er niet zijn tussen al die haringboeren. Er zijn immers slechts een paar rederijen die op haring vissen. Wel kun je zien wanneer ze gevangen zijn. Nieuwe haring is jonge haring. Des te groter des te later gevangen. Met haring kun je verder niet veel rommelen, dan alleen het hele jaar nieuwe haring verkopen. Ouwe haring voor de prijs van een nieuwe. Niet dat ze niet lekker zijn. Smaken verschillen, maar sjoemelen is niet ok. Waarom er 31 zo'n laag cijfer halen is misschien nog wel veel interessanter. Tip voor het AD: doe eens een test naar de kwaliteit van kibbeling. Dat wordt meestal van alles gemaakt, behalve van kabeljauwwangetjes. Teveel werk om te fileren en dus te duur. Daarom gingen veel visboeren al over op stukken kabeljauw. Maar ook dat zie je nauwelijks nog. Tegenwoordig is vooral de aller allergoedkoopste vis die ze erin proppen, tm pangasius en dat soort rommel aan toe.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!