Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Ik weet het niet hoor, al die testen van het AD. Als ik 'mijn' haring eet van mijn visboer: sta te smullen. Als ik elders een haring koop: ook dat is meestal heerlijk. Geloof niet zo in slechte haring. Dat zal dan aan de visboer liggen zonder liefde voor zijn vak.
Zoveel verschil zal er niet zijn tussen al die haringboeren. Er zijn immers slechts een paar rederijen die op haring vissen. Wel kun je zien wanneer ze gevangen zijn. Nieuwe haring is jonge haring. Des te groter des te later gevangen. Met haring kun je verder niet veel rommelen, dan alleen het hele jaar nieuwe haring verkopen. Ouwe haring voor de prijs van een nieuwe. Niet dat ze niet lekker zijn. Smaken verschillen, maar sjoemelen is niet ok. Waarom er 31 zo'n laag cijfer halen is misschien nog wel veel interessanter. Tip voor het AD: doe eens een test naar de kwaliteit van kibbeling. Dat wordt meestal van alles gemaakt, behalve van kabeljauwwangetjes. Teveel werk om te fileren en dus te duur. Daarom gingen veel visboeren al over op stukken kabeljauw. Maar ook dat zie je nauwelijks nog. Tegenwoordig is vooral de aller allergoedkoopste vis die ze erin proppen, tm pangasius en dat soort rommel aan toe.
Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!