Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rotterdamse 'blunderput' klaar voor gebruik

01-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
autostuur_12.jpg
Automobilisten kunnen vanaf maandag voor het eerst hun auto parkeren in de nieuwe parkeergarage aan het Museumpark. De autostalling, ook bekend als de blunderput, is dan open voor het publiek.
Het prestigieuze project heeft ruim 100 miljoen euro gekost, veel meer dan de bedoeling was. In 2009 bleken de geschatte bouwkosten van 54 miljoen euro niet haalbaar. De bouwput was lange tijd de grootste en diepste van Europa en werd mede om die reden in de volksmond omgedoopt tot de blunderput.|
In de nieuwe parkeergarage is plaats voor 1150 auto's. Onder de inrit van de garage moet bovendien een waterberging voor 10 miljoen liter regenwater komen. De wateropslag ter grootte van vier Olympische zwembaden is naar verwachting in de loop van december gereed voor gebruik.
De parkeergarage is gebouwd voor personeel, bezoekers en bewoners van het Erasmus Medisch Centrum en instellingen in de omgeving van het ziekenhuis. Omdat de onderste parkeervloer nog niet helemaal klaar is, worden nu alleen de twee bovenste verdiepingen in gebruik genomen.
De parkeergarage is 27 november helemaal af. Dan vindt ook de officiële opening plaats.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!