Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rotterdamse aanpak tegen bijstand is meest succesvol

24-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520 geld
Het lukt de gemeente Rotterdam beter dan de drie andere grote steden om inwoners uit de bijstand te houden. Het aantal mensen met zo'n uitkering steeg daar vorig jaar met 1,7 procent, terwijl het percentage in Amsterdam, Den Haag en Utrecht gemiddeld op 8,6 ligt. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van de Monitor Werkgelegenheid.
Kassen
Rotterdam slaagt erin mensen in de bijstand aan het werk te krijgen in de kassen in Westland. In 2014 vonden 25 Rotterdamse werklozen een baan bij telers, vorig jaar was dat aantal volgens Het Financieele Dagblad opgelopen tot 130. Verder wordt in de havenstad de instroom in de bijstand zo veel mogelijk ingeperkt, komen mensen in speciale programma's waarbij ze twintig uur per week vrijwilligerswerk doen en is na controle 15 procent van de uitkeringen beëindigd.
Deur dicht
In een reactie zegt de gemeente Amsterdam dat het percentage in de drie andere grote steden dan gemiddeld 8,6 mag zijn, in de hoofdstad was het 2,1 procent. ,,Daar zijn we heel trots op'', aldus wethouder Arjan Vliegenthart (Sociale Zaken). ,,Rotterdam houdt de deur dicht voor mensen die geen baan hebben, Amsterdam begeleidt mensen naar werk. Het is maar waar je voor kiest.''
Doelstelling
Vorig jaar zijn 5927 Amsterdammers met een bijstandsuitkering aan het werk gegaan, veel meer dan de doelstelling van 4200. Ook zijn bijvoorbeeld 4500 langdurig werkloze inwoners geholpen bij het vinden van vrijwilligerswerk of zinvolle dagbesteding. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!