Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rotterdam voert aanvullend taxikeurmerk in

25-02-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
taxi_05.jpeg
Rotterdam heeft donderdag een aanvullend taxikeurmerk ingevoerd. Naast het landelijke taxikeurmerk moeten individuele chauffeurs in de Maasstad nu verplicht de schoolbanken in om een mondelinge en theoretische toets af te ronden. Ze worden onder meer beoordeeld op klantvriendelijkheid, representatie, stratenkennis en beheersing van de Nederlandse taal.
Verantwoordelijk wethouder Hans Vervat (PvdA) reikte donderdag de eerste twee Rotterdamse taxikeurmerken uit. Hij hoopt met het aanvullende taxikeurmerk een kwaliteitsslag te kunnen maken. Volgens Vervat zegt het landelijke taxikeurmerk niets over individuele chauffeurs, omdat deze keurmerken worden verstrekt aan taxibedrijven en niet aan de chauffeurs. In de Rotterdamse regio rijden circa 1500 taxi's, waarvan er zo'n achthonderd zijn aangesloten bij een taxibedrijf. Vervat wil het Rotterdamse taxikeurmerk verplicht stellen voor alle chauffeurs in zijn regio. In eerste instantie krijgen chauffeurs met het keurmerk privileges. Zo mogen ze op standplaatsen staan die voor anderen verboden terrein worden. Deze zogenoemde A-locaties zijn onder meer te vinden bij het Schouwburgplein, bij Zuidplein en bij het Centraal Station. Vervat wil dat reizigers hun taxiritje kunnen betalen met de ov-chipkaart. Rotterdam wil daarbij opnieuw als proeftuin gelden. Vervat hoopt dat taxichauffeurs hun werk dan veiliger kunnen doen, omdat zij geen contant geld meer op zak hoeven hebben. Volgens de wethouder staat de taxibranche positief tegenover het idee. Werkgeversorganisatie KNV Taxi juicht het initiatief van Rotterdam en de taxibranche toe om de kwaliteit in het taxivervoer te verbeteren. ,,Ze verdienen een compliment omdat ze hiermee in feite vooruitlopen op de nieuwe taxiwetgeving'', aldus een zegsvrouw. Volgens haar spelen vergelijkbare ontwikkelingen in andere steden.  ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!