Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rotterdam opent cultureel seizoen

10-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
theater_04.jpg
Oud-burgemeester Bram Peper van Rotterdam en de huidige Ahmed Aboutaleb openen zaterdag 15 september samen, op verschillende locaties, het nieuwe culturele seizoen van Rotterdam. In dat weekeinde worden 24 uur lang overal in de Maasstad voorproefjes, premières en bijzondere projecten getoond.
Programma
Het programma van ruim 50 kunstinstellingen telt meer dan 160 onderdelen op het gebied van muziek, film, theater, dans, design en kunst. Het evenement begint zaterdag om 17.00 uur en duurt tot zondag 16 september
17.00 uur.
Opening
Aboutaleb opent op het Schouwburgplein de fototentoonstelling Rue de Maroc over de levens van 15 Marokkanen uit Nederland, België en Marokko. Tegelijkertijd opent Peper in het Nederlands Fotomuseum ‘Fotograferen voor verandering’ van de wereldberoemde fotograaf Lewis Hine. Hij legde onder meer de immigranten vast op Ellis Island en arbeiders die werken aan de bouw van het Empire State Building in New York. Op Coolhaveneiland voert om 17.00 uur een brassband van 50 mensen een speciale act uit. De muzikanten komen van verschillende lokale brassbands.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!