Kassa

Rotterdam haalt 12.000 mensen uit de bijstand

20-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rotterdam-930x520
De Gemeente Rotterdam heeft de afgelopen 3,5 jaar 12.000 mensen met een bijstandsuitkering begeleid naar een betaalde baan. De stad had zich in 2014 tot doel gesteld dit binnen vier jaar te doen en heeft die doelstelling dus een half jaar eerder behaald, zo stelde wethouder Struijvenberg van Sociale Zaken dinsdag.
Aanpak werkt
De wethouder is ,,bijzonder trots'' dat nu al de doelstelling van 12000 is bereikt. ,,En dat in een tijd waarin de economie nog niet helemaal op peil is. Het is het bewijs dat onze aanpak werkt.'' Ondanks het behalen van de doelen stijgt het aantal bijstandsgerechtigden in Rotterdam in absolute aantallen nog wel, maar minder snel dan het landelijk gemiddelde. Het afgelopen jaar steeg het aantal met 0,6 procent tot in totaal ruim 38.000 mensen.
Wajong
De gemeente wijt de stijging aan externe oorzaken, zoals migratie, de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd en veranderde regels voor mensen met een Wajong-uitkering (jong gehandicapten) die nu in de bijstand komen. Ook is er volgens Rotterdam sprake van een trek naar de grote steden van statushouders met een bijstandsuitkering. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

januitgroningen
januitgroningen20 jun. 2017 - 13:59

Wel een subjectief gegeven, dat Rotterdam verstrekt. Men neemt iedereen mee. Ook de zgn draaideurbijstanders. Ze zeggen het zelf' dat het aantal dat beroep doet op de bijstand, gelijk is gebleven. De buitenkant blijkt mooier geschetst, dan de werkelijkheid.is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!