Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Rotterdam bindt strijd aan met ongewenste reclamefolders

30 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
post brievenbus 930x520
In Rotterdam mogen reclamefoldertjes alleen nog bezorgd worden bij mensen die daar toestemming voor hebben gegeven. Dat kan met een ja/ja-sticker bij de brievenbus.
De gemeente won onlangs een rechtszaak, waardoor de nieuwe regeling vanaf 1 november kan ingaan. Rotterdam wilde het nieuwe systeem eigenlijk al vanaf 1 april invoeren, maar brancheorganisatie MailDB vocht dat besluit aan.

'Ergernis weggenomen'

"We besparen hiermee jaarlijks meer dan 3 miljoen kilo papierafval", zegt wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid). "Ook nemen we een belangrijke ergernis van veel Rotterdammers weg over de stapels ongevraagde reclamefolders", aldus Bonte, die benadrukt dat huis-aan-huiskranten nog wel bezorgd mogen worden.
De adverteerders die zich niet houden aan de nieuwe regeling kunnen een boete krijgen. Ook het sturen van reclamedrukwerk 'aan de bewoners van dit adres' is niet meer toegestaan.  ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

miennaamishaaz
miennaamishaaz30 okt 2020 - 15:31

Wanneer krijgen we nou de JA/NEE stikker van:

Ja wel "on"geadreseerde reclame/Nee geen huis aan huisbladeren