Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Roosegaarde onthult ontwerpen Afsluitdijk

02-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
20100603-afsluitdijk.jpg
Kunstenaar en ontwerper Daan Roosegaarde zet komend weekend de Afsluitdijk in een bijzonder licht. Met het tijdelijke ontwerp Waterlicht toont hij de kwetsbaarheid van leven met water. Bezoekers kunnen ervaren hoe ver het water zou komen zonder menselijk ingrijpen.
Icoon Afsluitdijk
In een tijdelijke expositie geeft hij bovendien een voorproefje van het project Icoon Afsluitdijk, ontwerpen die in de loop van volgend jaar voor de dijk worden gemaakt. Zo kan het publiek al iets zien over Windvogel, energieopwekkende vliegers die, naar een idee van de overleden voormalig astronaut Wubbo Ockels, in samenwerking met de TU Delft wordt gemaakt.
Versterking
Roosegaarde benadrukt met zijn werken de cultuurhistorische waarde van de 32 kilometer lange Afsluitdijk, die Noord-Holland met Friesland verbindt. Rijkswaterstaat versterkt de dijk de komende jaren om ons land ook in de toekomst tegen de kracht van het water te beschermen.
Opening
Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) is vrijdagavond bij de opening aanwezig. De werken zijn de komende twee nachten te zien bij Breezanddijk tussen 23.00 en 02.00 uur. Bezoekers kunnen er alleen met een pendelbus komen en moeten een toegangsbewijs vooraf reserveren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!