Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rookverbod horeca steeds beter nageleefd

25-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
roken1_01.jpg
Nederlandse horecaondernemers houden zich steeds beter aan het rookverbod, aldus de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) woensdag. Bij restaurants, cafetaria’s, sportkantines, hotels en centra voor kunst en cultuur is de naleving inmiddels bijna 100 procent. Cafés en discotheken blijven met 74 procent nog steeds achter, maar ook daar wordt het rookverbod de afgelopen jaren steeds beter nageleefd.
Onderzoek
Het onderzoek is in september en oktober 2014 onder circa 900 horecabedrijven in 25 gemeenten uitgevoerd door bureau Intraval. Opvallend is dat de helft van de kleine cafés waar tot 10 oktober 2014 nog wel mocht worden gerookt, vóór die datum al rookvrij was.
Inspecteurs van de NVWA hebben in 2014 bijna 23.000 rookinspecties uitgevoerd. Hierbij zijn 619 schriftelijke waarschuwingen en 1.578 boetes uitgedeeld. Het overgrote deel van de boetes ging naar cafés en discotheken. ANP

Meer over:

roken, diginieuws, horeca
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!