Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rookverbod horeca op 1 juli niet gehaald

18-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sigarettenrook_02.jpg
Het rookverbod voor de hele horeca moet op 1 juli een feit zijn, maar dat gaat zeer waarschijnlijk niet lukken. Staatssecretaris Martijn van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) wil kijken of hij het nu drie maanden later kan invoeren.
Vertraging in Tweede Kamer
,,Praktisch gezien lijkt het nu inderdaad heel lastig om 1 juli 2014 nog te halen'', liet de bewindsman donderdag weten. Dat komt omdat de behandeling van de wet in de Tweede Kamer vertraging oploopt. De SP wil volgens De Telegraaf meer duidelijkheid over de positie van kleine cafés waarbij alleen de eigenaar achter de bar staat.
Invoering
Volgens de staatssecretaris is hij er klaar voor om de wet in te laten gaan. Hij wil het zo snel mogelijk doen zodra de Kamer klaar is. Van Rijn: ,,Wij zijn er klaar voor, horecaondernemers weten dat dit eraan komt. Ik ga kijken of ik het verbod zo snel mogelijk na de Kamerbehandeling kan invoeren, bijvoorbeeld op 1 oktober.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!