Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Rood staan onvoordeliger dan persoonlijke lening'

26-07-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
156 keer bekeken
  •  
Geld rekenmachine 930 x 520
Een persoonlijke lening afsluiten voor 2.500 euro pakt voordeliger uit dan 5 jaar lang voor dat bedrag rood staan op je betaalrekening, meldt vergelijkingssite Rente.nl
Persoonlijke lening vs rood staan
Moet je een grote aankoop doen, maar heb je hier geen geld voor en kun je het ook niet op korte termijn terug betalen? Kies dan niet voor langdurig rood staan op je betaalrekening. Een persoonlijke lening aangaan is op de lange termijn financieel verstandiger, aldus Rente.nl op basis van een eigen onderzoek.
Tabel: Kosten rood staan versus persoonlijke lening
Bank
Product voor rood stand
Kosten bij 5 jaar lang €2.500 rood staan
Kosten persoonlijke lening €2.500 voor 5 jaar
ING Bank
Kwartaal Limiet
€1.738
€696
ING Bank
Continu Limiet
€1.238
€696
ABN AMRO
Tijdelijk rood staan
€1.238
€501
ABN AMRO
Privélimiet plus
€1.275
€501
SNS Bank
Rood staan op je betaalrekening
€1.375
Biedt geen persoonlijke lening aan
Rabobank
Kort Rood Staan
€1.613
€736
Waarom is een persoonlijke lening goedkoper?
Een persoonlijke lening is goedkoper, omdat de rentetarieven vaak lager liggen dan voor een roodstand. De reden is dat banken er bij een persoonlijke lening al vanuit gaan dat dit een lening is die langer loopt.
De roodstand is in principe bedoeld voor een korte periode, waardoor de kosten die een bank hiervoor moet maken relatief hoger zijn. Daarnaast heeft de bank bij een persoonlijke lening de zekerheid dat er elke maand wordt afgelost, waardoor het risico lager is en de rente dus ook. Als je een keer geld nodig hebt voor een grote aankoop, maar niet de mogelijkheid hebt om dit binnen enkele maanden terug te betalen, leidt rood staan al snel tot een structurele roodstand. En rood staan is duur. Blog rente.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!