Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Rood kruis boven weg steeds vaker genegeerd

29 nov 2018
  •  
leestijd 1 minuut
snelweg filemelders 930x520
Weginspecteurs hebben dit jaar tot dusver 1500 boetes uitgeschreven voor het negeren van een rood kruis boven de snelweg, bevestigt Rijkswaterstaat een bericht in De Telegraaf.
In 2017 werden voor dat vergrijp door de vijftig bevoegde weginspecteurs nog zo'n duizend bekeuringen van 230 euro uitgeschreven.

Aantal boetes zak stijgen

De overtredingen zijn door de weginspecteurs zelf geconstateerd; de 3000 camera's op het snelwegennet worden alleen gebruik voor het zicht op de actuele verkeerssituatie. Rijkswaterstaat verwacht dat het aantal boetes de komende jaren verder zal stijgen. Het aantal bevoegde weginspecteurs wordt verdubbeld naar honderd. ,,Het is drukker op de weg, we zien meer ongelukken en incidenten en sommigen kunnen de verleiding niet weerstaan om tijdwinst te boeken ten opzichte van medeweggebruikers'', aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Keiharde aanpak

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) pleit in de krant voor een keiharde aanpak. Het negeren van een rood kruis is volgens haar ,,puur wangedrag'' en in strijd met de verkeersveiligheid. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!