Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rolls Royce rijdt elektrische toekomst tegemoet

18-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rolls-royce 930
In de fabriek van het Britse automerk Rolls Royce rollen in 2040 alleen nog elektrische modellen van de band. De fabrikant geeft aan dat deze stap noodzakelijk is om aan de internationale wetgeving op gebied van milieuvervuiling te voldoen.

Veranderende behoeften

Op dit moment biedt het Britse luxemerk enkel 12-cilinder benzinemotoren aan. Volgens CEO Torsten Müller-Otvos wordt er ingespeeld op veranderende behoeften vanuit de markt. ‘’Als je ziet wat er gebeurd in Saudi-Arabië, Dubai en Abu Dhabi: er is veel vraag naar alternatieve vormen van energie’’, zegt Müller-Otvos tegen de Financial Times.

Verbod diesel- en benzineauto’s

Een aantal Europese landen waaronder Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk heeft al een ban op de verkoop van vervuilende diesel- en benzineauto’s aangekondigd.

Elektrisch rijden is de toekomst

Met de overstap naar elektrisch rijden speelt het automerk niet alleen in op de duurzaamheidstrend. De CEO geeft aan de overstap niet te maken vanwege milieuoverwegingen. ‘’Rolls Royces worden niet gebruikt om lange afstanden mee te rijden, de co2 uitstoot is lager dan bij andere merken. Maar elektrische auto’s zijn de toekomst. We moeten ons daarop voorbereiden.’’ Bron: Financial Times / Duurzaam Bedrijfsleven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!