Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA. Kassa is er weer op zaterdag 4 januari met de Belbusspecial!

'Rol gemeenten bij aanpak armoede kinderen'

25-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kind_jong.jpg
Gemeenten moeten meer aandacht hebben voor kinderen die in armoede opgroeien. Dat kan door te investeren in hulp die direct ten goede komt aan de sociale, geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van kinderen. Dat staat in een advies van Kinderombudsman Marc Dullaert.
'Voorkom consequenties voor hele leven'
,,Een op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. We moeten voorkomen dat dit een stempel drukt op de rest van hun leven'', aldus Dullaert. Kinderen en jongeren konden hem via een digitaal meldpunt laten weten hoe het is om te leven met weinig geld. Ze worden daarmee dagelijks geconfronteerd. Zo is er vaak geen warme maaltijd en geen nieuwe kleding als dat nodig is. Meer dan de helft van de 700 kinderen die reageerden, gaat naar de voedsel- en kledingbank of heeft te maken gehad met het afsluiten van elektriciteit.
Tegoedbonnen
De Kinderombudsman adviseert gemeenten een zogenoemd kindpakket samen te stellen met tegoedbonnen voor lessen voor zwemdiploma, een set winter- en zomerkleren en een bibliotheekpasje.
'Kinderen mogen niet de dupe worden'
GroenLinks Tweede Kamerlid Linda Voortman verbaast zich niet over de conclusies van de Kinderombudsman over armoede bij kinderen: ,,Vorige week stelde ik al de toenemende armoede onder kinderen aan de orde. Nu blijkt dat er heel snel wat moet gebeuren. GroenLinks zal dus opnieuw een verbod voorstellen op beslaglegging op toeslagen die betrekking hebben op kinderen. Schulden moeten afbetaald worden, maar kinderen mogen daar niet de dupe van worden."ANP
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

BNNVARA LogoWij zijn voor