Kassa

Rode Kruis opent hulplijn voor mensen in thuisisolatie door corona

16-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo rode kruis 930x520
Vandaag begint het Rode Kruis met een hulplijn voor mensen die in quarantaine of thuisisolatie zitten in verband met het coronavirus. Wie hulp kan gebruiken, kan vanaf 09.00 uur het nummer 070-4455888 bellen.

Waarvoor dient de hulplijn?

Via de hulplijn wordt een luisterend oor geboden, advies gegeven en gekeken naar praktische oplossingen binnen het sociale netwerk van de bellers. Verder wordt met getrainde vrijwilligers of burgerhulpnetwerk Rode Kruis Ready2Help gekeken waar er kan worden bijgedragen en waar doorverwezen moet worden naar andere hulpdienstorganisaties, indien bellers geen hulp uit hun omgeving kunnen ontvangen.

Ouderen en zieken

Uit eigen onderzoek maakt het Rode Kruis op dat vooral ouderen en zieken die gedwongen thuis moeten blijven, behoefte hebben aan iemand die boodschappen doet en helpt met het verzorgen van een maaltijd. Ook blijken veel mensen bereid te zijn de helpende hand te bieden, bijvoorbeeld door boodschappen te doen.
De hulporganisatie drukt mensen op het hart alleen te luisteren naar betrouwbare bronnen als de Wereldgezondheidsorganisatie, het RIVM en het Rode Kruis. Wanneer nieuwsberichten je van streek raken, kun je dat soort berichten beter mijden, luidt het advies. Zit je in thuisisolatie of quarantaine? Dan kan je ook maar beter geen alcohol drinken en er een gezonde levensstijl op na houden door binnenshuis wat te sporten, zegt het Rode Kruis.
Bron: Rode Kruis
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!