Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rode Kruis leert jongeren reanimeren via Instagram

15-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
insta rode kruis
Het Rode Kruis is onder de noemer ‘Life Saving Stories’ een reanimatiecursus begonnen op Instagram. Het doel is meer jongeren te leren reanimeren. 

Bekijk de post van het Rode Kruis op Instagram:
Volgens het Rode Kruis kunnen vijf op de zes jongeren niet reanimeren of een AED gebruiken, een apparaat dat het hartritme kan herstellen. Via 35 stories op Instagram moeten jongeren de basis en het ritme van het reanimeren onder de knie krijgen. Wekelijks krijgen zo’n 300 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis, maar de organisatie stelt dat veel mensen niet weten hoe ze moeten reageren. Ook jongeren niet.

Reanimatie redde leven voetballer Christian Eriksen

Eline Nijhof, hoofd EHBO bij het Rode Kruis: "Het is mooi om een serieus onderwerp zoals reanimatie aan te bieden aan jongeren op het platform waar ze al dagelijks op zitten. Op deze manier maken we de drempel laag om reanimatievaardigheden aan te leren. Vervolgens volgt het stapje naar oefenen in de praktijk vanzelf". Ook verwijst ze naar de Deense voetballer Christian Eriksen die zaterdagavond tijdens een EK-wedstrijd op het veld moest worden gereanimeerd. "De aangrijpende beelden van de voetballer dit weekend laten maar weer eens zien hoe belangrijk het is."

De voetballer liet vandaag via Instagram weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat:
Bronnen: Instagram, Rode Kruis, ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!