Kassa

Rode Kruis: kennis over mondkapjes onvoldoende

25-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
mondkapjes 1127
Mensen moeten zich goed laten informeren over het gebruik van mondkapjes tegen het coronavirus, adviseert het Rode Kruis.
Volgens het Rode Kruis hebben Nederlanders onvoldoende kennis over het gebruik van de kapjes om te voorkomen dat ze in aanmerking komen met het coronavirus. Maar 34 procent van de Nederlanders is zich bewust dat door verkeerd gebruik ervan het risico op besmetting juist groter is, meldt de organisatie na onderzoek.

Wie dient mondkapjes te dragen?

Iets meer dan de helft van de ondervraagden denkt dat het belangrijk is om in landen waar het virus is geconstateerd continu kapjes te dragen. Echter, enkel hulpverleners, mantelzorgers, mensen met koorts of luchtwegproblemen hoeven een mondkapje te dragen. Daarom adviseert het Rode Kruis Nederlanders die van plan zijn te reizen om zich goed voor te bereiden om misverstanden te voorkomen.

Juist gebruik van mondkapje

Tachtig procent van de ondervraagden denkt dat het tijdens het reizen naar landen waar het virus is uitgebroken belangrijk is om mondkapjes te dragen op openbare plekken. Dat is echter niet verstandig, gezien het mondkapje bij verkeerd gebruik - bijvoorbeeld door het aanraken van het kapje na het dragen of het herhaaldelijk dragen van hetzelfde mondkapje - de kans op besmetting vergroot. De juiste informatie over het gebruik van mondkapjes staat op de site van het Rode Kruis.

Voorzorgsmaatregelen

Vijfentwintig procent van de ondervraagden zegt op de hoogte te zijn van extra voorzorgsmaatregelen voor reizigers die naar landen waar het coronavirus is geconstateerd gaan. Dergelijke voorzorgsmaatregelen zijn afstand houden en handen wassen met alcohol of zeep. Echter, velen weten niet - zo'n 52 procent - dat je ook kleding dient te wassen na het in contact komen met een geïnfecteerde.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!