Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

RIVM krijgt veel vragen over nieuw tekenvirus

15-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
teek 930x520
Het RIVM krijgt per week tientallen vragen over het nieuwe tekenvirus dat in het voorjaar in ons land is aangetroffen, meldt de NOS. Het gaat om het TBE-virus, dat uit Rusland en Duitsland komt. Het virus kan leiden tot een hersenvliesontsteking.
,,Mensen willen vooral weten of ze bezorgd moeten zijn'', zegt Jaap van Dissel van het RIVM. ,,We leggen dan uit dat het zaak is om te voorkomen dat je een tekenbeet oploopt en dat je een teek die zich in je heeft vastgebeten zo snel mogelijk verwijdert."
Het virus is in Nederland tot nu toe alleen gevonden in teken op de Sallandse Heuvelrug en de Utrechtse Heuvelrug. Meestal gaat het virus over van dier op dier. Voor zover bekend is hier alleen een wandelaar op de Utrechtse Heuvelrug besmet met het TBE-virus. Die patiënt is herstellende.
Bron: NOS/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

gypsyjoy
gypsyjoy16 apr. 2018 - 16:23

endemion, het RIVM draait op vaccinaties. Natuurlijk maken ze je bang. Dat heeft dan massale inentingen tot gevolg.En daar varen ze zeer wel bij. GGD maakt ook mensen bang om ze te krijgen waar ze je hebben willen, nl geld uit je zak kloppen voor big farma en hun eigen instituten. Er bestaat een aaltje dat parasiteert op teken. Teken gaan daar goed op dood. Maar ze worden niet uitgezet. Waarom niet.....juist....dat kost misschien geld en dat willen ze niet. Mensenlevens daarentegen, ziek of erger, dat deert ze niet. Geld verdienen,daar gaat het om.

endemion
endemion15 aug. 2016 - 18:24

Weer een hoop bangmakerij. Typisch alleen maar zeggen dat het kan leiden tot hersenvliesontsteking ipv dat er ook daadwerkelijk een kans daartoe genoemd wordt welke naar alle waarschijnlijkheid ergens in de 0,0x...%'en ligt en helemaal niet gevaarlijk is voor redelijk gezonde tot gezonde mensen. En sowieso de RIVM is totaal niet te vertrouwen, spuwen leugens bij het leven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!