Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Risiconiveaus corona in veel regio's weer op ernstig of zeer ernstig

25-08-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1085 keer bekeken
  •  
den bosch 's hertogenbosch nederland 1127

Het risiconiveau voor het coronavirus gaat in meerdere regio's waarschijnlijk omhoog, in enkele tot het hoogste niveau 'zeer ernstig'. Dat komt door het nog altijd relatief hoge aantal ziekenhuis opnames en het langzaam stijgen van het aantal positieve tests.

Nederland telt vier risiconiveaus voor de corona-uitbraak: waakzaam, zorgelijk, ernstig en zeer ernstig (van laag naar hoog). De overheid stelt de niveaus op woensdagen vast voor de 25 veiligheidsregio's. Welke status een gebied krijgt, hangt af van het aantal positieve tests en het aantal ziekenhuisopnames. Het hoogste van de twee cijfers geeft de doorslag.

Op dit moment staan vijf regio's op zeer ernstig, tien op ernstig en tien op zorgelijk. Meer dan een maand geleden gold het niveau waakzaam voor het laatst ergens.

Risiconiveau's ernstig en zeer ernstig

Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond en Flevoland blijven woensdag hoogstwaarschijnlijk op zeer ernstig staan. Gelderland-Midden gaat vermoedelijk twee stappen omhoog naar dezelfde status. Ook Twente gaat waarschijnlijk naar het hoogste niveau en Haaglanden misschien. In die twee regio's is de situatie nu nog ernstig. Zaanstreek-Waterland en Gelderland-Zuid doen vermoedelijk juist een stapje omlaag, van zeer ernstig naar ernstig.

Brabant-Zuidoost, IJsselland en Zeeland stijgen vermoedelijk van zorgelijk naar ernstig, en Groningen mogelijk ook. Drenthe, Hollands Midden, Kennemerland en Limburg-Noord kunnen juist de andere kant op zakken: van ernstig naar zorgelijk, net als wellicht Zuid-Holland Zuid.

In de overige regio's lijkt het risiconiveau niet te veranderen. Utrecht, Noord- en Oost-Gelderland en Midden- en West-Brabant staan ook na woensdag vermoedelijk op ernstig. In Friesland, Noord-Holland Noord, Gooi en Vechtstreek, Brabant-Noord en Zuid-Limburg blijft de situatie waarschijnlijk zorgelijk. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!