Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Risico skimfraude tijdens vakantie groter

13-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
credit_card_reader.jpg
Steeds meer consumenten gebruiken tijdens hun vakantie in de Europese Unie de pinpas om betalingen te verrichten. Daardoor neemt het risico om slachtoffer van skimfraude te worden ook toe. Doordat er geen Europese standaard is voor betaalautomaten zien pinmachines er in elk land anders uit.
Creatiever
Skimmers worden steeds creatiever en slimmer als het gaat om pinpasfraude. Zo zijn skimmers vaker universitair opgeleid om ingenieuze manieren te ontwikkelen om pinpassen uit te lezen en pincodes te achterhalen. "Jaarlijks wordt er 1,5 miljard euro verdiend met pinpasfraude in Europa", aldus Gerald Staller van Europol. Hij deed zijn uitspraak in de de krant Metro van woensdag.
Technologie
De technologie in omgebouwde pinautomaten wordt steeds ingewikkelder. Vaak is het niet eens te zien dat een automaat omgebouwd is. Er is zelfs een automaat gevonden waarbij een miniscule camera is ingebouwd om de pincode te detecteren.
Advies
Staller adviseert reizigers om gebruik te maken van de chip op de pinpas, in plaats van de magneetstrip. "Deze is veel lastiger te kraken." Een ander advies is goed het intoetsen van de pincode af te schermen. Volgens Staller biedt dit afschermen "99 procent bescherming tegen skimmers." Bron: Metro
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!