Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Rijkswaterstaat hoopt op veel regen

23 aug 2018
  •  
leestijd 1 minuten
regen wateroverlast plas weiland 930 520
Rijkswaterstaat hoopt op veel regen. Dat is hard nodig tegen de droogte waar Nederland nu al wekenlang mee te maken heeft. Omdat de grote rivieren nog steeds weinig water aanvoeren, blijven maatregelen tegen verzilting in West-Nederland nodig, meldt de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW).
Om het zoutgehalte van het IJsselmeer, het zoetwaterreservoir van Nederland, omlaag te brengen, is deze week water gespuid in de Waddenzee. Rijkswaterstaat houdt scherp toezicht op het zoutgehalte van het water. Op dagen dat er veel zout in het water zit, neemt het drinkwaterproductiebedrijf in Andijk geen water in. 

Verbeterd

De waterstand in het IJsselmeer en het Markermeer is in de afgelopen week wel verbeterd, zodat waterschappen water uit het meer mogen blijven gebruiken om hun grond nat te houden.

Blauwalg

Omdat Nederland nog steeds kampt met een neerslagtekort, blijft de waterkwaliteit van rivieren, beken, sloten en plassen onvoldoende. Blauwalg en botulisme komen steeds vaker voor. Het is zeer af te raden om zomaar in open water te duiken als het volgende week weer warmer wordt, aldus de LCW. ANP/LCW

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!