Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rijinstructeurs moeten Verklaring Omtrent Gedrag laten zien

27-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
automobilist_27.jpg
Alle rijinstructeurs die aangesloten zijn bij brancheorganisatie Bovag moeten in toekomst een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen laten zien. Dit moet voorkomen dat er rijles wordt gegeven door mensen die zedenmisdrijven, fraude of drankmisdrijven op hun naam hebben staan, melden de kranten van De Persdienst.
Kind met gerust hart naar rijschool sturen
De VOG-eis, die waarschijnlijk per 1 juli ingaat, betreft in totaal ongeveer duizend rijschoolhouders en enkele duizenden instructeurs. Volgens voorzitter Roger Keijbeck van de Bovag-rijschoolhouders leiden veel rijscholen ook op voor het bromfietscertificaat, waardoor er al jongeren vanaf 15,5 jaar over de vloer komen. „Ouders moeten hun kind met een gerust hart naar de rijschool kunnen sturen”, vindt Keijbeck.
Verplichten
Belangenorganisaties vroegen het ministerie de VOG te verplichten voor alle rijschoolhouders, maar daar is nog niets van terecht gekomen. ANP/De Persdienst
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!