Kassa

Rijbereik e-auto lager dan voorgespiegeld

27-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Elektrische auto's laadpalen 930x520
Elektrische auto’s kunnen per laadbeurt minder ver rijden dan fabrikanten voorspiegelen. Uit een test van consumentenorganisaties onder ,,reële omstandigheden’’ blijkt dat het bereik gemiddeld maar 60 procent is van wat in reclames wordt beloofd.

Testen

Drie elektrische auto’s werden getest: de Nissan Leaf, de Renault Zoe en de Opel Ampera-e. Bijvoorbeeld die laatste zou 520 kilometer kunnen rijden met een volle accu, maar dat is volgens de testers maar 304 kilometer.

Verschil door theoretische test

De verschillen komen doordat het ‘officiële’ rijbereik wordt berekend op basis van een theoretische test van de Europese Unie, legt de Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop uit. Die stelt dat automakers zich ,,ten volle bewust zijn van het feit dat hun cijfers mijlenver verwijderd zijn van de realiteit''.

Voortaan "duidelijke en correcte" informatie

Test-Aankoop wil dat ze voortaan ,,duidelijke en correcte’’ informatie aan de consument geven. De methode waarmee fabrikanten nu nog mogen werken wordt overigens binnenkort vervangen door een laboratoriumtest die wat realistischer is. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

luppo
luppo27 nov. 2017 - 16:09

Had ik wel verwacht,aanschaf van een electrische. Auto is een miskoop

Dankjewelpuntnl
Dankjewelpuntnl27 nov. 2017 - 13:54

Wat gek!

henri_b
henri_b27 nov. 2017 - 13:27

Zoals zo vaak worden we weer eens besodemietert door fabrikanten. Ze denken blijkbaar nog steeds dat we allemaal zo dom zijn dat we alle marketing prietpraat geloven. Ze leren het nooit..... (en de politiek slaapt rustig verder)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!