Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Richtlijn artsen voor gebruik apps

24-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Apps_08.jpg
Artsenorganisatie KNMG komt later in het jaar met een richtlijn waarmee artsen kunnen beoordelen of een medische app die zij zelf willen gebruiken of aan patiënten willen adviseren goed en betrouwbaar is. Met de richtlijn in de hand moeten artsen makkelijker antwoord kunnen geven op vragen als: 'is de app goed beveiligd?' en 'geeft deze app de juiste informatie?'.
Naslagwerk
Medische en gezondheidsapps kunnen artsen en patiënten helpen meer inzicht te krijgen in aandoeningen, gedrag en medicijngebruik door de patiënt. Artsen kunnen bijvoorbeeld naslagwerken via apps raadplegen, maar er zijn ook digitale programma's die advies geven op basis van gegevens die worden ingevoerd. ,,Die informatie moet dan wel goed zijn, zodat een patiënt niet achteraf tegen zijn arts moet zeggen dat hij er alleen maar zieker door is geworden', aldus een woordvoerder van de KNMG.
Digitale veranderingen
Volgens de KNMG hebben artsen behoefte aan handvatten voor het gebruik van apps. Er komen steeds meer van deze programma's die via onder andere mobiele telefoons te raadplegen zijn. Woensdag wordt tijdens een congres over digitale veranderingen in de zorg de Health app award 2015 uitgereikt, een prijs voor de nuttigste gezondheidsapp van 2015. ANP Kassa testte zelf de app Appotheek .

Meer over:

diginieuws, app
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!