Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Revalideren met spelcomputer Wii

3 sep 2009
  •  
leestijd 1 minuten
2493365.png
De spelcomputer Wii kan voor mensen met hersenletsel een goede en leuke aanvulling zijn op de revalidatietherapie. Dat denkt lector Arend de Kloet van de Haagse Hogeschool. De Kloet is deze maand met een onderzoek begonnen naar de mogelijkheid om de Wii in te zetten als therapie voor jonge hersenletselpatiënten, zo liet hij donderdag weten.
Volgens de Kloet zijn er in Nederland al zorginstellingen die de spelcomputer gebruiken, maar gedegen onderzoek is er volgens hem nog niet gedaan. ,,Alleen in Amerika is onderzoek gaande. Wij wisselen onze resultaten uit met de Amerikaanse wetenschappers'', liet de lector weten.
De meest voorkomende beperkingen van hersenletselpatiënten zijn motorisch of sociaal van aard. Met de spelcomputer kunnen ze volgens De Kloet op een plezierige manier oefeningen doen om hun motoriek te verbeteren. Ook kunnen ze samen met gezonde leeftijdsgenoten games spelen, waardoor ze sneller uit hun isolement komen.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar