Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Restschuld kan mee onder NHG

31-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huizen_38.jpg
Wie zijn huis wil verkopen kan, onder voorwaarden, een restschuld meefinancieren in een nieuwe hypotheek met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) past daarvoor de regels aan, meldt minister Stef Blok (Wonen) aan de Tweede Kamer.
Per 1 januari 2014
De mogelijkheid gaat in op 1 januari 2014 in en geldt voor restschulden na verkoop van een huis dat al gefinancierd werd met de NHG. Het kabinet hoopt dat de regeling de doorstroming op de huizenmarkt bevordert. Ze kan mensen een zetje geven die wel willen verkopen, maar een restschuld vrezen.
Voorwaarde
Voorwaarde is wel dat de kosten voor de nieuwe woning én de restschuld onder de huidige kostengrens van de NHG blijven. Wat daar aan restschuld boven uitstijgt mogen banken of andere hypotheekverstrekkers wel buiten de NHG meefinancieren. De NHG-grens is nu 290.000 euro en daalt per 1 juli 2014 naar 265.000 euro.
Gedwongen woningverkoop
Steeds meer mensen met een restschuld moeten gedwongen hun huis verkopen. Begin oktober werd bekend dat het er in de eerste 9 maanden van dit jaar 3427 huiseigenaren waren, vergeleken met 2560 in dezelfde periode een jaar eerder. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!