Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Restitutiepolis is minder in trek

30-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
124 keer bekeken
  •  
dokter rekening zorgverzekering ziekenhuis 1127
De zogenoemde restitutiepolis, waarbij je volledige vrijheid hebt om de zorgverlener te kiezen die je wilt, lijkt minder in trek ze zijn. Dat zegt vergelijkingssite Pricewise, die als reden noemt dat mensen de polis te duur vinden.
Van degenen die tot dusver een vergelijking voor hun zorgverzekering maakten bij Pricewise, volgens een woordvoerster honderdduizenden, heeft nu 3,5 procent voor een restitutiepolis gekozen. Vorig jaar was dat nog 12,7 procent. Deze afname van bijna driekwart ten opzichte van vorig jaar lijkt volgens Pricewise "te maken te hebben met het grote prijsverschil tussen de natura- en restitutiepolis in 2021".
In 2020 was het verschil in maandpremie tussen de goedkoopste restitutiepolis en dito naturapolis met een eigen risico van 385 euro per jaar nog 8,55 euro. Nu is het 15,74 euro.

Groot verschil

"Consumenten vinden het niet erg om iets meer te betalen voor een restitutiepolis, maar als het verschil te groot wordt, dan kiezen ze toch sneller voor een goedkopere verzekering. Het maandelijkse premieverschil tussen de goedkoopste naturaverzekering en goedkoopste restitutieverzekering komt in een jaar neer op bijna een hele maand zorgpremie", zegt Pricewise.

Zekerheid

De vergelijker heeft niet de indruk dat corona meespeelt bij de beslissing voor een bepaalde verzekering: "Een effect dat je zou kunnen verwachten, is dat mensen op zoek zijn naar meer zekerheid. Dus dat ze een vrije zorgkeuze willen zodat ze meer keuzevrijheid hebben. Maar dit zien we niet terug." ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!