Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Restaurants vragen steeds vaker aanbetaling bij reservering

19-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
449 keer bekeken
  •  
restaurant uit eten 1127

Bij tandartsen betaal je al als je niet komt opdagen bij je afspraak. Deze regeling is nu ook steeds vaker bij restaurants te zien. Tijdens de pandemie groeide het aantal restaurants dat werkt met betalen voor een reservering sterk. Dat blijkt volgens Trouw uit cijfers van online reserveringssysteem Formitable.

In oktober 2019 startten dertig restaurants met het vragen van een aanbetaling voor een reservering. In mei 2020, na de eerste lockdownperiode, waren dat er 142. Ondertussen zijn daar nog tientallen restaurants bij gekomen.

Niet komen opdagen bij reservering leidt tot omzetverlies

De coronamaatregelen zorgen ervoor dat restaurants het zich niet kunnen veroorloven dat gasten niet komen opdagen bij een reservering. Hierdoor verliezen ze veelal omzet, omdat zo'n tafel door de maatregelen niet snel weer te vullen is. Voor de coronacrisis deden aanbetalingen voor een reservering al hun intrede in de horeca, om zogeheten no-shows - het niet verschijnen bij een reservering - tegen te gaan.

Bron: Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!