Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Advies: reset je wachtwoord van Twitter

10-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
twitterlogo930x520
Twitter heeft miljoenen gebruikers per mail opgeroepen hun wachtwoord te wijzingen. Als je verstandig bent pas je je wachtwoord zelf alvast aan. Twitter meldt dat er geen aanwijzingen zijn dat er een hack heeft plaatsgevonden van zijn systemen, maar het is wel mogelijk dat wachtwoorden van accounts op internet staan.
'Aantal accounts'
Naar verluidt zijn 33 miljoen gebruikersnamen en wachtwoorden van Twitter online aangeboden. "Accounts waarvan het wachtwoord op straat ligt zijn op slot gezet en vereisen een reset van de eigenaar", meldt Twitter. Het bedrijf zegt er zeker van te zijn dat de database niet afkomstig is van een hack van zijn servers. Accountnamen en wachtwoorden zouden zijn ontdekt door informatie verkregen via andere hacks, te combineren. Dit kan volgens Twitter zijn gegaan via malware op systemen van slachtoffers of een combinatie van beide. Het is nog onduidelijk of er ook Nederlanders zijn getroffen. Niettemin is het regelmatig wijzigen van het Twitter-wachtwoord sowieso verstandig.
Deze blog  van Twitter laat zien welke stappen je kunt ondernemen. Bron: Tweakers / Twitter
Lees in dit artikel hoe je een sterk wachtwoord aanmaakt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

simon55
simon5510 jun. 2016 - 21:37

Gedaan is nu tweet to tweet to tweet tweet

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!