Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Reservisten te slecht getraind

02-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uitreiking-groene-baretten-kopie
Reservisten zijn belabberd getraind. Dat stelt althans de 29-jarige Jaap van Dijk, die daarom stopt als reservist bij de Koninklijke Landmacht, in het AD.
Deel kan niet worden ingezet
De drieduizend reservisten, die moeten bijspringen bij een ramp of aanslag, zijn zo slecht getraind dat volgens Van Dijk een groot deel niet kan worden ingezet. Dat komt door de bezuinigingen bij Defensie. Zo werd er in het begin van 2015 nog goed geoefend, stelt Van Dijk, die bij de Delta Compagnie Den Haag zat. Halverwege dat jaar stopte dit echter. Van Dijk zegt dat hij nog maar twee keer op oefening is gegaan, terwijl dat minimaal tien keer had moeten zijn. Dit jaar zou het het aantal uren weer worden gehaald, maar begin 2016 bleek dat er weer zou worden bezuinigd.
Forse  bezuinigingen
Een woordvoerder van Defensie bevestigt in de krant dat er forse bezuinigingen uit 2015 zijn die ook de reservisten treffen, maar ontkent dat daardoor een grote groep reservisten in Nederland onvoldoende is getraind. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!