Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rente op spaardeposito's in de lift

12-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1898 keer bekeken
  •  
geld besparen euros spaarvarken

De rente op spaardeposito's blijven stijgen, meldt vergelijkingssite Geld.nl. Wie op zoek gaat naar de hoogste rente kan bij 10 jaar vast nu 2 procent rente krijgen. 

De rente op een spaardeposito van 10 jaar steeg in de afgelopen 5 weken met ruim 50 procent. “De gemiddelde rente op een spaardeposito ging van 0,73 naar 1,10 procent", aldus Amanda Bulthuis van Geld.nl.

Spaarrekeningen blijven achter

De rentes op de gewone, vrij opneembare spaarrekeningen stijgen ondertussen nauwelijks. Sommige buitenlandse banken die in Nederland actief zijn, zoals Klarna, Bigbank, Renault Bank en Nordax Bank, hebben de rente op hun spaarrekening de laatste weken verhoogd. Ook NIBC Direct verhoogde eind juni de rente van 0,01 naar 0,05 procent.

“De meeste banken willen eerst afwachten hoe hoog de renteverhoging van de ECB later deze maand is en welke verhoging ze aankondigen voor september”, zegt Bulthuis. “Pas als daar duidelijkheid over is, durven misschien meer banken een renteverhoging voor vrij opneembare spaarrekeningen aan. Maar er is voor spaarders nu dus al wat te winnen als ze gaan shoppen.”

Einde aan negatieve rente

Verder hebben ABN AMRO en ING aangekondigd de negatieve rente per 1 oktober af te schaffen. Centraal Beheer heeft de negatieve rente op haar spaarrekening al afgeschaft. Rabobank houdt het vooralsnog alleen bij een verlaging van de negatieve rente van 0-0,50 naar -0,25 procent per 1 augustus.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!