Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Rente op leningen verder gedaald door prijzenslag'

28 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
spaargeld rekenmachine 1127
Online kredietverstrekkers en banken verlagen steeds vaker hun rentes voor persoonlijke leningen. Hierin volgen zij elkaar ook steeds sneller op. Dat stelt rentevergelijkingssite Rente.nl, die spreekt van een "prijzenslag."
Het laagste rentetarief bedraagt 3,5 procent, een historische lage rente voor kredieten volgens de vergelijkingssite. De strijd is vooral zichtbaar bij de hogere leenbedragen, van rond de 50.000 euro. Gemiddeld daalde de leenrente voor dat bedrag naar 4,9 procent naar 4,7 procent. "Dat lijkt misschien een klein verschil, maar bij een looptijd van tien jaar scheelt het je toch 600 euro aan rentekosten", zegt Amanda Bulthuis van Rente.nl.

'Vraag naar lening blijft ondanks coronacrisis'

Bij persoonlijke leningen van rond de 20.000 euro daalde de gemiddelde leenrente van 5,4 procent naar 5,2 procent. Dat banken meer strijden om de laagste rente te kunnen bieden, komt volgens Bulthuis mede doordat de vraag naar lenen groot blijft. "Ondanks de coronacrisis willen mensen nog steeds geld lenen voor bijvoorbeeld een verbouwing of het verduurzamen van hun woning. Daarnaast blijft het oversluiten van een lening populair."

Onder meer Interbank, BNP Paribas en DEFAM Premium, dochter van ABN AMRO verlaagden de rentes.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Grietje Uuldriks
Grietje Uuldriks27 apr 2021 - 9:52

Dag, ik heb een vraag. Hoe weet ik of ik niet teveel rente betaal voor mijn leningen. Ik heb 2 leningen, 1 bij ABNAMRO en 1 bij Defam. Beide leningen lopen sinds 2014 ongeveer.
Hartelijke groeten, Grietje UUldriks