Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Relaties van millennials lijden onder geldstress

24 aug 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koopkracht geld euros portemonnee 1127
Millennials hebben meer last van geldstress in hun relaties dan ouderen. Vooral de persoonlijke uitgaven van de partner zijn een bron van ergernis, gevolgd door dagelijkse boodschappen en uitgaven voor de woning, inrichting en tuin.
Een kwart van hen heeft het afgelopen jaar daar ook problemen door gehad met hun partner, blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van ABN AMRO onder meer dan 1000 Nederlanders. Van de Nederlanders tussen 18 en 45 jaar ervaart bijna 20 procent relatiestress.

Meer grote uitgaven

Volgens het onderzoek doen millennials (geboren tussen circa 1980 en 1996) relatief meer grote uitgaven voor bijvoorbeeld een huis, voor de komst van een kind en voor andere levensgebeurtenissen. Ouderen kibbelen veel minder over geld, gemiddeld is dat maar 8 procent.
Een op de vier Nederlanders met een relatie geeft in het onderzoek aan zich met de uitgaven van zijn of haar partner te bemoeien. Daarvan doen de millennials dit bijna twee keer vaker dan oudere generaties. De reden daarvoor is dat zij een gezamenlijke huishouding het belangrijkst vinden, maar ook omdat de partner volgens 20 procent van de ondervraagde millennials onzinnige uitgaven doet. Uit het onderzoek komt naar voren dat mannen zich veel meer zorgen maken over het uitgavenpatroon van hun partner dan vrouwen. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar