Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Reken uit hoeveel jij kan besparen met huisisolatie

11-02-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
92 keer bekeken
  •  
20140211-kassagroen-isolatie_3.jpg
We isoleren onze huizen niet goed waardoor er veel energie verloren gaat. Dit is niet goed voor het milieu, want we stoken meer dan nodig is, maar ook kost ons dit jaarlijks veel geld op de jaarrekening aan energiekosten. Toch gaan veel consumenten niet over op het isoleren van hun huis. Volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal is dit omdat consumenten moeite hebben met de afweging van kosten en baten van deze energiebesparende maatregelen: "Potentiële financiële baten op lange termijn worden onderschat. Ze denken dat het duur is om in te investeren, dat het toepassen veel troep geeft en dat het te lang duurt voordat ze de investering hebben terugverdiend." Het investeren in isolatie levert veel meer rendement op dan sommige consumenten denken en daarom heeft Milieu Centraal een rekenmethode ontwikkeld waardoor de consument kan uitrekenen hoeveel het rendement is van isoleren van je huis ten opzichte van de investering vastzetten op een spaarrekening. In deze berekening is rekening gehouden met de actuele rentestanden van spaarrekeningen en depositospaarrekeningen, actuele energieprijzen en op de gemiddelde verbruikskosten van energie per huishouden in Nederland.
op de energierekening
Het rendement dat je behaalt met het investeren in je isolatie is dus veel hoger! 
Isoleeradvies vanuit de bus  
Na jaren te hebben gewerkt als architect geeft Rento Hermanns tegenwoordig advies over duurzaam bouwen en isoleren. Vanuit een mobiel servicepunt in de vorm van een elektrische bus rijdt hij door Utrecht en kunnen mensen bij hem vragen stellen over isoleren. Ook steekt hij zelf regelmatig de handen uit de mouwen om bij mensen de vloer te isoleren. In zijn bus heeft hij allemaal verschillende soorten materialen liggen om mee te isoleren. Reguliere materialen waarmee je kan isoleren:
- Steen of glaswol
- Piepschuim platen en parels (EPS)
- Reflectiefolie    Materialen met een meer natuurlijke oorsprong:
- Schapenwol
- Houtvezel
- Vlaswol
- Melkzuurparels
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!