Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Reizigersvereniging: werk op spoor moet minder hinder opleveren

13 aug 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Treinspoor trein werkzaamheden
Reizigersvereniging Rover vindt dat het werk op het spoor veel minder hinder moet opleveren. Volgens de vereniging kan dat als NS en ProRail reizigers tijdig en beter informeren. De dienstregeling moet altijd 'op halve kracht' en er moeten langere treinen met meer zitplaatsen worden ingezet. Dat meldt de Telegraaf.
Rover maakt deze conclusies op basis van een analyse van langdurige verstoringen, waaronder de storingen in Leiden dit voorjaar. Volgens directeur Freek Bos was het een en al ellende en stond de reiziger in de kou.

Financiële compensatie

De Nederlandse Spoorwegen is het met Rover eens en vindt dat de hinder voor reizigers soms te erg is. Een woordvoerder zegt dat de overheid moet zorgen voor financiële compensatie van reizigers. De overheid en ProRail kiezen er namelijk voor om vaker overdag te werken, vanwege personeelsproblemen en kostenbesparingen, aldus de woordvoerder.
Bron: Telegraaf/ANP

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!