Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Reizigers vrezen coronavirus in volle bussen en treinen'

10-02-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
265 keer bekeken
  •  
trein_winterweer_02.jpg
Volgens reizigersvereniging Rover voelen reizigers zich vanwege corona erg onveilig in volle treinen en bussen. De vereniging krijgt uit het hele land meldingen over de drukte.
Door het winterweer werd er woensdag door veel ov-bedrijven nog geen volledige dienstregeling gedraaid en werden er vaak kortere treinen ingezet.
De reizigersorganisatie heeft de NS om opheldering gevraagd over de inzet van korte treinen. Een NS-woordvoerder zei eerder al dat niet alle treinen kunnen rijden vanwege het winterweer. "Alle treinstellen die kunnen rijden, gebruiken wij ook", aldus de woordvoerder. "Sommige treinstellen kunnen we niet gebruiken omdat er wisselstoringen bij de opstelplaatsen zijn door het winterse weer, en niet alle onderhoudsbedrijven waar nog treinstellen staan zijn goed bereikbaar door het weer."

Rover wil duidelijkheid

Rover wil dat er meer duidelijkheid komt over hoe de rest van de week eruit gaat zien voor de reizigers. "Het wordt hoog tijd de reiziger perspectief te bieden, die kan dan beter een afweging maken of hij of zij de reis kan uitstellen", aldus Rover-directeur Freek Bos. Ook wil Rover dat onderzocht wordt hoe in de toekomst sneller weer kan worden opgestart na bijvoorbeeld een zware storm.
Een oplossing die de vereniging aandraagt om meer reizigers te kunnen vervoeren, is het inzetten van touringcars, daar wordt nu niet mee gereden vanwege de coronamaatregelen. Bos denkt dat de touringcaroperators graag bijspringen.

NS: alleen met trein indien nodig

De NS zegt dat het niet de bedoeling is dat mensen zomaar de trein nemen. "Vanwege de coronamaatregelen moeten mensen alleen de trein nemen als dat strikt noodzakelijk is. Dan kunnen de mensen die echt moeten reizen, gewoon veilig met de trein."
Door de drukte kunnen reizigers niet overal 1,5 meter afstand van elkaar houden. "In het ov-protocol van de overheid staat dat dit niet verplicht is in het openbaar vervoer, omdat het soms niet mogelijk is vanwege de drukte", aldus de NS-woordvoerder. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!