Kassa

Reizigers recht op vergoeding vliegticket

16-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig_groot_07.jpg
Gestrande reizigers uit de Europese Unie hebben recht op een vergoeding. Zelfs bij ,,uitzonderlijke omstandigheden'', zoals nu het geval is met de aswolk die het vliegverkeer heeft platgelegd. Dat zei EU-commissaris Siim Kallas van Transport.
EU-burgers kunnen hun ticket omboeken naar een andere datum, of hun ticket vergoed krijgen door de luchtvaartmaatschappij. Ook wees Kallas op het 'recht van verzorging'. Gestrande reizigers hebben recht op zorg in de vorm van een drankje, eten en onderdak.
Daarnaast hebben passagiers recht op informatie van de luchtvaartmaatschappijen, voor zover die voorhanden is, zei Kallas. Zij moeten op de hoogte worden gesteld van annuleringen en de duur van vertragingen. Gedupeerde reizigers hebben echter geen recht op vergoeding van bijkomende schade. Als mensen hun vliegticket naar een zonnige vakantiebestemming terugvorderen bij de luchtvaartmaatschappij, krijgen zij bijvoorbeeld de reserveringskosten van hun hotel niet terugbetaald. Dat is alleen aan de orde als een langdurige vertraging de schuld zou zijn van de luchtvaartmaatschappij. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!