Kassa

Reizigers negeren 'code oranje' en boeken verre reizen

31-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
212 keer bekeken
  •  
vakantie boeken reizen geld 1127

Verre bestemmingen zijn weer meer in trek bij reizigers, stelt de reisbranche vast. Toch staan de officiële reisadviezen voor landen buiten Europa vaak nog op oranje. Dat betekent dat reizen wordt afgeraden tenzij noodzakelijk.

Reisspecialist Voja Travel heeft het zelfs over "recordboekingen." In het laatste kwartaal van 2021 stegen de boekingen met 200 procent. In januari was er sprake van een stijging van 150 procent. Kaapverdië, de Azoren en Madeira zijn bij Voja Travel de populairste bestemmingen.

ANVR: Reizigers hebben er vertrouwen in

ANVR-directeur Frank Oostdam ziet ook "verheugend meer vraag" naar verre reizen. "Daaruit blijkt dat mensen, zeker voor de lange termijn, weer vertrouwen hebben." Wel vormt volgens Oostdam het reisadvies voor buiten Europa een "belangrijke hindernis". Volgens Oostdam hadden er nog meer boekingen kunnen zijn als het reisadvies al was aangepast.

De ANVR zegt nog veel vragen te krijgen van reizigers over reizen buiten Europa. De ANVR wil dat het ministerie van Buitenlandse Zaken het corona-advies scheidt van het reisadvies. "Dan kan een groot gedeelte van de wereld weer op geel." De ANVR voert hierover gesprekken met het ministerie en hoopt dat het advies de komende maanden aangepast wordt.

Toename in aantal intercontinentale vluchten

Vliegticketverkoper Vliegtickets.nl noteerde al een toename van het aantal intercontinentale vluchten. In de maand januari werden vijf keer zoveel intercontinentale vluchten geboekt voor de zomermaanden juli en augustus als in dezelfde maand een jaar geleden.

De populairste bestemmingen zijn de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten, de Nederlandse Antillen, Zuid-Afrika en Mexico. De ticketverkoper noemt het aantal boekingen met een bestemming buiten Europa "nog altijd erg beperkt", maar verwacht de komende periode een toename door aangekondigde reisversoepelingen binnen de EU. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!