Kassa

Reizigers naar de VS moeten webformulier invullen

  •  
12-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2956627.jpg
Wie vanaf maandag naar de Verenigde Staten wil vliegen, moet vooraf via internet reistoestemming aanvragen. De regel is door de Verenigde Staten ingesteld als veiligheidsmaatregel.
Via de website www.cbp.gov/esta kan een aanvraag ingediend worden, op de site van Schiphol staat een link. ,,De gegevens invullen kan op elk tijdstip, het liefst zo vroeg mogelijk'' laat de Amerikaanse ambassade weten. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd wat de bestemming van de reis is en het doel. In de meeste gevallen zal de reiziger binnen een paar seconden antwoord krijgen.
Soms duurt de behandeling van de aanvraag langer, maar maximaal 72 uur. Een toestemming blijft maximaal twee jaar geldig, mits het paspoort dan nog geldig is. De reiziger kan meerdere keren met diezelfde toestemming naar de VS. Aanpassingen in de bestemmingen kunnen op de site ingevoerd worden.
,,De toestemming is geen garantie dat de reiziger het land ook in komt. Het geeft uitsluitend het recht aan boord te gaan.'' Mensen die geen toestemming hebben aangevraagd kan de toegang tot de VS ontzegd worden.
KLM verwacht op korte termijn geen problemen met de nieuwe maatregel. ,,Er geldt een overgangsmaatregel van een paar maanden'', zei een woordvoerster. Volgens haar mogen passagiers die geen toestemming hebben aangevraagd eenmalig nog de VS in, daarna niet meer.
De regel geldt voor de meeste Europese landen, Singapore, Brunei, Australië, Japan en Nieuw-Zeeland.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!