Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Reizigers gedupeerd door schrappen 82 vluchten Ryanair

18-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ryanair vliegtuig
Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft zondag in totaal 82 vluchten geschrapt, waaronder één vlucht van en naar Dublin vanaf Schiphol. Het schrappen van vluchten is onderdeel van een programma van zes weken waarbij de Ierse prijsvechter dagelijks veertig tot vijftig vluchten schrapt. Dit weekend zijn dat er meer.

Verbetering punctualiteit dienstregeling

De annuleringen zijn volgens het bedrijf nodig om de ,,punctualiteit van de dienstregeling te verbeteren.'' Voor het einde van het jaar moet veel personeel nog een berg achterstallige vakantiedagen opmaken. De top van Ryanair erkent dat ze van de planning een zooitje hebben gemaakt.

Plannen kwart miljoen passagiers in de war

Naar schatting worden door de annuleringen de plannen van in totaal 308.000 tot 385.000 reizigers in de war gebracht. Klanten werden kort voor hun vlucht via e-mail op de hoogte gesteld. Ryanair-klanten die een stoel hebben geboekt op een geannuleerde vlucht kunnen deze kosteloos omboeken of hun geld terugvragen.
Zaterdag bleven al tachtig vliegtuigen aan de grond, inclusief een retourtje Dublin-Schiphol. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!