Kassa

Reiziger Schiphol op afspraak door beveiliging

27-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schiphol 930x520
Schiphol houdt de komende twee weken een proef waarbij reizigers op afspraak door de beveiliging kunnen. Met de zogenoemde Personal Security Pass hoeft iemand niet in een lange rij te staan. De luchthaven wil mensen op deze manier de garantie geven dat ze hun vlucht halen.

Voorwaarden aan reserveren

Reizigers kunnen tot 11 december een tijdstip reserveren bij de beveiliging, maar moeten dan wel aan strikte voorwaarden voldoen: de vlucht moet naar een van de Schengenlanden gaan en wel tussen 10.00 en 13.30 uur. Reserveren kan via een app of de website, is gratis en kan vanaf vier dagen voor de vlucht.

Verbetering reiservaring

Het experiment is bedoeld om de ,,reiservaring op Schiphol te verbeteren en de wachttijden te verminderen''. Er is in eerste instantie gekozen voor een periode van twee weken. ,,We willen daarin kijken hoe het loopt en tegen welke problemen we eventueel aanlopen. Als het goed gaat, is het de bedoeling dat de proef wordt verlengd'', aldus een woordvoerder van Schiphol.

Testen

De luchthaven heeft eerder andere dingen uitgetest om de veiligheidschecks van de bagage te versnellen. ,,We zijn er steeds mee bezig hoe we dit proces beter voor elkaar kunnen krijgen. Dit is één van de ideeën.'' ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!