Kassa

'Reiziger moet zich weer welkom voelen in ov'

06-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bus 1127
Reizigersvereniging Rover stelt dat reizigers zich weer welkom moeten voelen in het openbaar vervoer. Volgens de directeur van Rover Freek Bos dreigt onder een aantal reizigers reisschaamte te ontstaan.
Zodra de coronamaatregelen worden versoepeld, moet de ov-reiziger niet achtergesteld worden, vindt Rover. Thuiswerken en onderwijs op afstand zal voorlopig de norm blijven, verwacht de reizigersvereniging. Volgens Rover zijn er nu al reizigers die aangewezen zijn op het ov die zich afvragen of zij daarvan gebruik mogen maken.

Veilig vervoer realiseren

Om die reizigers veilig te vervoeren, moet de ov-sector inzetten op extra capaciteit door de dienstregelingen weer volledig uit te voeren. Ook treinen moeten volgens Rover op maximale lengte rijden en bussen moeten worden aangevuld met touringcars. 
De vereniging stelt dat niet alleen reizigers met een vitaal beroep een belangrijke reis maken. Volgens Rover zijn essentiële reizigers veel meer dan alleen de vakkenvuller en verpleegkundige. Ook de mantelzorger, de oma die haar kleinkinderen wil bezoeken en de forens uit niet-vitale sectoren die van het ov afhankelijk is, maken voor hen belangrijke reizen, aldus Bos. 

Groep niet achterstellen

Volgens de reisvereniging moet het besluit om al dan niet te reizen bij de reiziger zelf liggen. Rover ontvangt veel vragen van reizigers die niet weten of ze straks nog wel een plekje in het ov mogen innemen. Als samenleving is Bos blij dat deze mensen kiezen voor een duurzaam vervoer en pleit hij ervoor deze reizigers nu niet achter te stellen door ze als laatste groep weer in beweging te brengen. ANP

Meer over:

ov, coronacrisis
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

John1313
John131320 mei 2020 - 13:13

Helemaal mee eens en 40% van de reizigers capaciteit in de trein is helemaal niet nodig en zelfs asociaal naar de reizigers toe.  Iedereen wil kunnen reizen, noodzakelijk of ter ontspanning, het OV is er voor iedereen en de capaciteit is er! Door gebrek aan mondkapjes wordt er ons verteld dat ze niet werken en we afstand moeten houden, ook in het OV. Waarom deze kapjes wel verplichten als ze niet werken? Waarom zit in andere landen het OV wel 100% gevuld met mondkapjes op? Waarom worden wij Nederlanders bedonderd door onze regering en RIVM? Kijk eens naar de NPO op1 uitzending van Sywert van Lienden. (BNN VARA EO MAX WNL)Volgens hem kunnen ook de meest veilige kapjes kunnen geleverd worden voor iedereen, maar waarom gebeurt dat niet? https://www.npostart.nl/volgens-sywert-van-lienden-kunnen-ook-de-meest-veilige-mondkapjes-geleverd-worden-voor-iedereen/18-05-2020/POMS_BV_16152245 Het dragen van mondmaskers mag wat mij uitgebreid worden naar b.v. winkels en op straat, ook daar ik 1,5 niet altijd mogelijk.

tenormin
tenormin7 mei 2020 - 0:37

Alleen mondkapjes moeten dragen in OV: krijg het er Spaans benauwd van: omdat je dan automatisch meer aan je gezicht gaat plukken. Iets wat men niet gewend is, daar MOET je, ondoordacht, gewoon aankomen. Kijk maar naar de eerste allereerste aflevering Rutte en de regels: klaar met speech en hand schudden en: oh nee, mag niet meer.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!