Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Reiziger kan via app of sms melding doen van overlast in de trein

31-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein dubbeldekker 930x520
De NS gaat in het zuiden van het land een proef doen met (anoniem) melden van overlast zoals vernielingen in de trein. Dat kan dan via een app of sms, schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer. De proef begint in het voorjaar.

112 bij ernstige incidenten

De melding komt binnen bij de meldkamer van de NS. Die kan dan voor hulp zorgen. Bij ernstige incidenten moeten reizigers 112 blijven bellen. Als de proef slaagt komt er een vervolg. In België en Engeland kunnen treinreizigers al overlast via sms melden. In Nederland kan het het ook al in een aantal bioscopen.

Sociale veiligheid verbeterd

De afgelopen jaren zijn na een aantal incidenten een reeks maatregelen genomen om de sociale veiligheid in de trein en op stations te verbeteren. Het heeft ertoe geleid dat het zwartrijden is afgenomen en de agressie is gedaald.
,,Ik wil dat reizigers zich veilig voelen in de trein, ook laat in de avond of in een lege coupé", aldus Van Veldhoven. NS kan het volgens haar echter niet alles voorkomen. ,,Dan kan het best fijn zijn als je NS met dit Treinalert een seintje kunt geven, bijvoorbeeld als je ziet dat een dronken reiziger mensen lastig valt of meubilair wordt vernield.” ANP

Meer over:

ns
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!