Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Reiziger erg tevreden over RET en Connexxion

25-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bus_binnenkant_16.jpg
Het openbaar vervoer in Nederland krijgt van de reizigers gemiddeld een 7.4 als rapportcijfer. De gebruikers van bus, tram, metro, regionale trein en veerdiensten zijn daarmee net zo tevreden als het jaar ervoor. Dat blijkt uit de OV-Klantenbarometer van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV) die dinsdag is gepresenteerd.
Waardering
De veerdienst Amsterdam-Velsen is lijstaanvoerder en dat is opvallend omdat de lijn eind 2013 uit de vaart is genomen. ,,Kennelijk wilden de gebruikers toch nog even hun waardering voor de lijn uitspreken'', zei een woordvoerder van de KpVV. De meest gewaardeerde treinverbinding is die tussen Zwolle en Kampen.
'Overvolle perrons'
Onderaan de lijst, op nummer 77, bungelt de Maaslijn van Veolia. ,,Deze lijn tussen Nijmegen en Roermond gaat ten onder aan eigen succes. De dieseltrein over enkelspoor is vaak overvol waardoor mensen soms op het perron moeten achterblijven. Er worden zelfs folders uitgedeeld waarin mensen het advies krijgen de trein in de spits te mijden.''
RET en Connexxion
Een opvallend hoge waardering (tot 7.6) had de reiziger voor de bus, tram en metro van de RET in de regio Rotterdam-Rijnmond en voor vijf gebieden in Noord-Holland waar Connexxion rijdt, waaronder de Zaanstreek en Amsterdam-Meerlanden.
OV-chipkaart
Reizigers lijken de OV-chipkaart opnieuw iets beter te waarderen. Ze gaven een 7.6 voor het gebruiksgemak, tegen vorig jaar een 7.5 en een 6.8 in 2010.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!