Kassa

Reizen met de internationale trein moet gemakkelijker

25-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
164 keer bekeken
  •  
trein db berlijn duitsland hsl 1127

Het reizen met de internationale trein moet veel makkelijker, zegt Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond. "Nu is (voordelig) internationale treintickets kopen een hels karwei. Een centraal loket hiervoor zou een prima oplossing zijn. Via zo’n loket zijn ook de passagiersrechten, bijvoorbeeld bij annuleringen, beter te regelen."

Molenaar doet de suggestie naar aanleiding van een onderzoek naar duurzaam handelen van consumenten. Als het op duurzaam handelen aankomt is Nederland “het middelmatigste jongetje van de klas”, concludeert de bond. 

Steuntje in de rug

De aangekondigde vliegtaks moet vliegen ontmoedigen. Molenaar vindt dat de opbrengst daarvan gebruikt zou moeten worden voor het sneller, goedkoper en makkelijker maken van internationale treinreizen. Consumenten hebben steuntjes in de rug nodig, zegt ze: "Zo hebben veel Nederlanders zonnepanelen dankzij gunstige financiële regelingen van de overheid. En overstappen naar een groene energieleverancier is heel makkelijk en dat doet het merendeel dan ook”, aldus Molenaar. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!